samedi 16 novembre 2013

قراقيش مقرمشة



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
قراقيش مقرمشة

الكمية تكفي: 4 أشخاص وقت التحضير: 120 دقيقة وقت الطهي: 30 دقيقة

المقادير: 6كوب دقيق 1ونص كوب سمن ويفضل لو بلدى طبعا نصف كوب زيت لزوم القرمشة 2معلقة كبيرة سمسم 1ملعقة صغيرة ينسون(اختيارى)محطتش ينسون معلقة صغيرة1 شمر مطحون(اختيارى انا حطيته لانى بحب طعمه اووى) نص معلقة صغيرة ملح معلقة كبيرة2 خميرة فورية(لو خميرة بيرة حتة اد عين الجمل) 1 معلقة صغيرة سكر كوب ماء دافئ للعجن
الكمية تكفي: 4 أشخاص وقت التحضير: 120 دقيقة وقت الطهي: 30 دقيقة المقادير: 6كوب دقيق 1ونص كوب سمن ويفضل لو بلدى طبعا نصف كوب زيت لزوم القرمشة 2معلقة كبيرة سمسم 1ملعقة صغيرة ينسون(اختيارى)محطتش ينسون معلقة صغيرة1 شمر مطحون(اختيارى انا حطيته لانى بحب طعمه اووى) نص معلقة صغيرة ملح معلقة كبيرة2 خميرة فورية(لو خميرة بيرة حتة اد عين الجمل) 1 معلقة صغيرة سكر كوب ماء دافئ للعجن


التحضير:
اول شئ ندوب الخميرة فشوية ميه دافية ومعلقة السكر ونسيبها تعلى حبة

بعد كده نجهز بقيت مقاديرنا نحط الدقيق فى طبق غويط وعليه رشة الملح

نقدح السمنة والزيت كويييييييس اوى ونحط فيهم السمسم والشمر والينسون

ونروح عاملين زى حفرة فنص الدقيق ونصب السمنة براااااااحة وخدو بالكم لتتلسعو وتكونو ماسكين معلقة خشب وقلبى الدقيق عالسمنة لحد ميتشربها

سيبو الدقيق يهدا حبة وابتدو بسسو الدقيق بايديكم عشان تتاكدو السمنة امتزجت بالدقيق كويييييييييس

بعد كده حطو الخميرة واعجنو وزودوا الميه حبة حبة هى مش هتحتاج اكتر من كوب ان شاء الله ممكن تزيد شئ بسيط ع حسب نوع الدقيق طبعا

خلصنا عجن كده وبئت تمام التمام نغطيها ونسيبها تخمررررر فجو دافى

ونبتدى نشكلها ونقطعها ونرصها فصوانى ونسيبها تخمر مرة تانية


الطبخ:
نولع الفرن على درجة حرارة 180الاول نضعها تحت 10 دقايق لحد متحمر بسيطت من تحت وبعدين نحطها عالرف الشبكة لحد متستوى بتخد حوالى نص ساعة كمان

وطلعيها ودوووووقى وادعيلى


للامانه منقووووووووول









via مدونة الوليد http://forum.el-wlid.com/t494711.html

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire